Meteen naar de inhoud

Algemeen

Wat is acrogym

Acrogym is een relatief nieuwe sport binnen gymnastiek. Het is een combinatie van turnen, dansen en acrobatiek. Acrogym is een jurysport en wordt gespeeld in een team. Tijdens een oefening worden er elementen getoond op muziek waarbij samenwerking en vertrouwen van belang zijn.

Missie

De GYM Academy zet zich in voor de gymsport in Noord-Nederland. Onze missie is om iedereen die gymsport wil beoefenen te helpen dit zo goed mogelijk te kunnen doen, van recreatief tot wedstrijdsport. Hierbij staat plezier altijd voorop!

Visie

De GYM Academy is dé organisatie voor het aanbieden van alle niveaus van gymsport in Noord-Nederland. Iedereen kan zich ontwikkelen bij de GYM Academy door het beste uit zichzelf te halen op een niveau dat bij hem of haar past.

Doelstelling

Ons doel is dat elke sporter het maximale uit zichzelf kan halen, niet alleen op fysiek gebied maar ook sociaal-emotioneel en mentaal.

Kernwaarden

  • Plezier: Plezier staat voorop bij het beoefenen van sport, op welk niveau dan ook;
  • Samenwerken: Op alle vlakken is samenwerking belangrijk. Tussen sporters onderling, tussen sporters en trainers, ouders en trainers en trainers onderling. Ook sport specifiek zullen wij samenwerken met relevante partijen om de kwaliteit te kunnen waarborgen;
  • Respect: Gelijkwaardigheid, wederzijds respect en vertrouwen is belangrijk in de sport en ook binnen de GYM;
  • Kwaliteit: Als organisatie kiezen wij voor kwaliteit. Dit uit zich in het niveau van de trainingen, de trainers, de locatie, de faciliteiten, enzovoorts. Alleen door kwaliteit te bieden kunnen we onze doelstelling behalen.

Positief coachen

De trainers hanteren de principes van het ‘positief coachen’, zoals uitgedragen door NOC*NSF binnen het thema ‘veilig sportklimaat’. Nieuwe trainers/assistent-trainers worden daarin begeleid. Lesgeven gebeurt op een positief stimulerende manier, waarbij het plezier van de sporter centraal staat. Trainers kunnen elkaar blijven stimuleren om de doelstellingen van het veilig sportklimaat te blijven hanteren.